divendres, 17 d’octubre del 2014

17O - Jornada Europea de Suport a la Recerca


Avui es compleixen vuitanta anys de la mort d'un dels majors científics que ha donat Espanya, Santiago Ramon y Cajal. 

Aquest home es va dedicar a investigar les connexions entre les cèl·lules del cervell, aconseguit extrapolar la teoria cel·lular que Schleiden i Schwann anys enrere. 

Ell es volia ser pintor, però a casa seva l'obligaren a estudiar medicina. Ell va dedicar-se a observar i dibuixar la bellesa de la natura en una de les seves màximes expressions, les neurones. Amb aquelles formes tan característiques i que, com a floquets de neu, no n'hi ha dues iguals. Ell les va definir com les papallones de l'ànima.


Aquest home segurament renegaria del país on vivim actualment, entre d'altres coses per la pobre imatge que donam a la seva persona amb les beques que porten el seu nom.

Les beques postdoctorals Ramon y Cajal pretenien recuperar aquell talent que havia emigrat, revertir la famosa fuga de cervells, que no és tan divertida com en Mario casas ens fa pensar.

Intent d'atreure a públic juvenil en edat "puber" al blog
Enguany ja fa set anys que vam començar amb aquesta crisi. Una crisi que no tan sols ha deixat gent al carrer, augmentant l'atur i la pobresa (energètica, alimentària,...); sinó que també ens ha servit per conèixer les prioritats que tenen els nostres polítics sobre la investigació. 

Tal i com recull el manifest per la Jornada Europea de Suport a la Recerca (adjuntada més a sota), enguany, tot i la pujada del PIB, s'observen minces reduccions en la inversió en Recerca i en Educació (minces perquè no pot baixar cada any a la meitat), mentre que el pressupost militar segueix pujant:

Serem un país d'incultes i inútils, però ojo, ben protegits!


El primer document és d'obligada lectura, el segon és per si voleu veure com s'ha avançat en un any:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada